17/07/17 – Wat (voor mij ) ooit een verlaten industrieterein was, is inmiddels omgetoverd tot een ware hotspot in Amsterdam West (of is dat inmiddels Amsterdam Zuid ?). Attelier bevindt zich in een oude wasstraat met feitelijk exact dezelfde ambiance, vrijgevochten, veel gebruikmakend van hout en pallets. Goede ligging op een hoek, waardoor je aan het einde van de dag altijd wel een stukje zon meepikt.
We waren hier absoluut eerder geweest, en waren eigenlijk altijd erg te spreken over de makkelijke ‘cafe’- kaart. Goede hamburger en/ of portie bitterballen. Maar inmiddels is het ‘Shared dining’ geworden. Wat een duur woord is voor kleine bordjes/ hapjes die je moet delen. Niets meer, niets minder.
De binnenkomst verliep wat stroef, na best wel een tijdje wachten hadden we maar zelf onze menukaarten gepakt. Gek, wat er was echt wel genoeg personeel. Het bleek dat we door de eigenaar/ partner werden geholpen, die overigens geen enkele vorm van verbazing had tov. de menukaarten (!).Ons oog was gevallen op de ‘Ceaser salade’, ‘Buikspek’, ‘Paella’ en huisgemaakte krokante friet.
De Ceasar salade was erg mooi opgemaakt, vrij vlak van smaak en om heel eerlijk te zijn, maken wij hem beter. Geen parmazaanze kaas en wat aan de karige kant voor € 12,50. (Ondanks het feit dat je de salade in twee varianten hebt; met of zonder kip, kregen wij uiteraard de dure variant, zonder enig overleg.)
Het buikspek. Wat je graag wilt met buikspek is, dat het krokant is of op een manier is klaargemaakt dat het vlees wat meer smaak krijgt. Dit was feitelijk een stukje buikspek klaargemaakt als een mooi stukje biefstuk, maar dan heel modieus kaarsrecht gesneden en in het miniatuur. Met als begeleiding een appelcompote, wat een geweldige smaakexplosie gaf. (Gemaakt van Granny smith appels, zo hebben we ons laten vertellen.) Maar ook hier weer, het buikspek had wat weinig smaak en werd regelrecht overtroffen door de appelcompote.
Paella met Dorade. De Paella was erg mooi om te zien, rijst was niet klef maar wel vrij smakeloos. De Dorade was gebakken op de huid en echt erg goed klaargemaakt. Dit alles werd vergezelt door de huisgemaakte friet met mayo. Superkrokant, goed van smaak en niet zo’n kleffe hap!
Om de avond af te sluiten hadden wij gekozen voor voor de ongebakken cheesecake. Eigenlijk hadden wij nog nooit van ‘ongebakken’ gehoord in deze context, vandaar onze interesse. Het bleek absoluut een goede keuze, mooi opgemaakt, een mooie combinatie van smaken met rood fruit en ijs. Echt een feestje op een bord!
Helaas denk ik niet dat we hier nog terugkomen voor het eten, wel de sfeer, plek, locatie en de zon. Echt jammer dat jullie de hamburger van de avond-kaart hebben gehaald en over het algemeen genomen was het wat duur.
Wij hadden het idee dat de ‘wil’ er heel erg was in de keuken, maar dat de keuken misschien niet zo veel moet expirementeren. Zeker, met zoveel concurrentie uit de stad zelf.