Wie zijn wij ?
Twee mensen, op zich zijn wij geen foodies, meer kookgekken of horeca freaks. Er ontbreekt bij ons geen enkel kookboek, waarvan je denkt “die moet je in huis” hebben. Van Jamie Oliver tot La Roux en van Ferran Adrià tot het hamburger boek van ‘de burger’.
Wij kunnen Sushi, Caramelsaus, lemoncurdtaart of pork belly als geen ander maken. We zouden het zelfs kunnen verkopen, maar wij zijn geen kok. Maar wel echt liefhebbers of fijnproevers. Met grote regelmaat vragen vrienden aan ons “Wat gaan jullie vanavond eten …”, in de hoop dat ze daarop een bijzonder antwoord op krijgen wat bij hen dient ter inspiratie. Want jullie maken altijd bijzondere dingen.
Kookgek!
En op een gegeven moment, komt die dag dat je erachter komt dat je in de afgelopen maanden ’tig’ keer buiten de deur hebt gegeten. Of restaurants zijn niet meer de gezellige plekken waar je gezellig kan tafelen, maar eerder plekken waar je overtroffen wilt worden. Feitelijk ben je op zoek naar jezelf maar dan in een ander persoon en in een keuken waar jij kunt eten. Je bent op zoek naar die passie, ambitie en het werken met pure producten in iemand anders. Of soms betrapt je jezelf erop dat je niet een keer, maar rustig twee keer naar ’trek’ (food truck festival) gaat.
Dagboek!
Vanuit dat oogpunt hadden wij besloten om maar eens een soort van van horeca/ eet blog en/ of dagboek bij te houden. In eerste instantie voor ons zelf, zodat je weet wat je waar van vond, maar ook voor andere mensen die het leuk vinden om te lezen.
Zoals bij ander foodblogs vaak wel zo is, worden wij op geen enkele wijze ‘ge-support’ of ‘gefundeert’ door de genoemde speciaalzaken of advertenties. Maar gewoon uit vrije wil. Omdat we het leuk vinden om bij te houden. En daar begint ons blog avontuur.