16/12/18 – Verstopt achter de Vijzelstraat midden in Amsterdam Centrum, of eigenlijk in een zijstraat zit BiefstukKoning Piet de Leeuw.
Een knus cafe-actig pand, wat je wat vervallen aandoet. (Of is dat juist opzettelijk zo gelaten?)
Wie de oude “Loetje” nog kent van vroeger weet welke sfeer je er kunt verwachten. En het plafond weergeeft letterlijk de leeftijd van het pand, en het restaurant. Net zoals vroeger bij Loetje (nu niet meer).

Piet de Leeuw kwam tig jaar geleden in het nieuws om een controverse rondom de steak of biefstuk die er werd geserveerd. Het zat namelijk zo, bij Piet de leeuw werd en word er sinds jaar en dag paardenbiefstuk geserveerd.
Nou hebben ze, bij Piet de Leeuw nooit gezegd dat het van rund was, maar ook nooit ontkent dat het om Paardenvlees ging. Iedereen riep moord en brand, en Piet de leeuw werd aan een soort van digitale schandpaal genagelt.
Storm in een glas water.
Overigens hebben wij ons laten informeren dat paardenvlees a) veel gezonder is en b) veel malser is van structuur.

Als voorgerecht begonnen we met paling en haring op toast, uitjes en zwarte peper. Volgens Amsterdams gebruik, wat je bijna nergens meer tegenkomt als voorgerecht. Zoals ongeveer iedereen die daar eet, hadden wij een biefstuk, friet en een salade.
Het vlees was perfect gebakken met een kleine beetje jus. De friet gewoon goed en de salade, gaat gepaard met een kleine beetje dressing. Smaakvol.
( Misschien durven we het de volgende keer toch aan om een paardenbiefstuk uitproberen ? )

Als dessert hadden we koffie met Crème brûlée. Waavan het personeel wist te vertellen dat ze die niet zelf maakte, maar wel volgens eigen bereidingswijze.

Kort en bondig:
Voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht perfect. Personeel en ambiance zeer vriendelijk en gezellig.