15/04/19 – Gelegen in een zijstraat van de Leidsestraat, de Kerkstraat ligt Ron blaauw oriental.
Veel over gehoord, veel over gesproken met mensen die er wel al hadden gegeten, maar we waren er zelf nog nooit geweest. Terwijl wij redelijk wat keren bij Ron blaauw indonesia waren geweest.

Vanaf de Leidsestraat gezien zit het wat verstopt, je ziet het niet direct. Vanaf buiten naar binnen bekeken, ziet het er wat donker uit, alsof het niet open is. Eenmaal binnen aangekomen, ziet het restaurant er semi- hip- chique uit, maar vooral donker. Vriendelijk personeel, maar letterlijk het gas erop. Alsof er haast is in het restaurant. Terwijl het nou echt niet druk was op deze bewuste Zondagavond.

We begonnen met een dim-sum gerecht, met vier verschillende soorten dim-sum. Een drietal fusion en een klassieke dim-sum. Waarbij de klassieke (met garnaal) veruit de beste was.
(Wagyu beef, Siew maai, Sint Jacobsschelp, Garnaal)

Als hoofdgerecht viel de keuze op de roemruchtige “Ron Blaauw’s peking eend”. Lekker, niet heel speciaal, en het vel had beter gemogen. Het vlees mals, sappig en smaakvol. Dit geheel gecombineerd met geen pannenkoekjes, maar met een Chinese “bun”. Waarvan ik vond dat ze iets scheutiger mochten zijn per persoon.
Als dessert een Irish Coffee (€ 9,50) met een passievrucht “surprise ei”, om het geheel goed af te sluiten.
Al met al lekker gegeten, prijs technisch voelde het wat aan de hoge kant aan.
Het personeel was correct, alleen soms wat gehaast.